Prosveta bez povišica do 2025.

17:50 29. 08. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predstavnici Vlade obavestili su danas sindikate obrazovanja da nema mogućnost za bilo kakvo povećanje zarada prosveti u 2024. godini i da se prvo naredno povećanje može očekivati tek od januara 2025. godine, saopštila su četiri reprezentativna sindikata posle današnjeg sastanka u Vladi.

Tema sastanka, kako su sindikati pozivom i obavešteni, bila je realizacija potpisanog Protokola iz oktobra 2023. godine, a predstavnici sindikata su očekivali da će im biti "predočena dinamika, kojom će se povećati zarade zaposlenih u osnovnim i srednjim školama predviđene Protokolom i kojim će zarada nastavnika početnika bitiizjednačena sa republičkim prosekom, zaključno sa 1. januarom 2025. godine".

"Međutim uprkos jučerašnjim zvaničnim izjavama ministarke prosvete predstavnici Vlade na današnjem sastanku obavestili su sindikate da nemaju mogućnost za bilo kakvo povećanje zarada u 2024. godini i da se prvo naredno povećanje može očekivati tek od januara 2025. godine", navodi se u zajdničkom saopštenju četiri sindikata. (kraj) vip/mk

Share: