Krivična prijava protiv VBA

08:56 19. 09. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Pripadnici Vojnobezbednosne agencije (VBA) pratili su kretanje članova porodice bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, civila koji nemaju status vojnih lica i nisu pod optužbom za krivična dela za koja se mogu primeniti mere tajnog nadzora i praćenja, piše nedeljnik Radar.

List navodi da se sumnja se da su Antićevu širu porodicu i advokate, dok je on bio u šestomesečnom pritvoru, pratila dvojica pripadnika 3. centra VBA iz Niša N. J. i M. S. i da je zbog toga njegov advokat Ivan Ninić 15. septembra podneo Višem tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu zbog nezakonite prismotre.

Cilj prijave je da tužilaštvu ukažemo dokle dosežu aktivnosti vojnih službi bezbednosti, kada je reč o targetiranju i progonu porodice braće Antić. Drugo, da pravovremeno osiguramo fizičku bezbednost porodice. I da se na odgovornost pozovu svi koji učestvuju u neovlašćenom praćenju, snimanju i obradi ličnih podataka civilnih lica, a da za to nemaju sudsko odobrenje, objasnio je Ninić. (kraj) vbr/dal/dj

Share: