Antalija zbacila Majorku

12:23 24. 09. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Najpopularnija destinacija za nemačke turiste ovog leta bila je Turska, saopštila je grupa DERTOUR u ponedeljak. TUI, najveći turoperator na svetu, navodi da je Antalija pretekla Majorku kao godinama najpopularnije odredište Nemaca.

"Svaka peta osoba i svaka treća porodica se odlučila za Tursku," rekao je Sven Šikarski (Schikarsky), direktor DERTOURA, drugog po veličini nemačkog turoperatera, posle grupe TUI.

TUI, sa sedištem u Hanoveru, najveći je turoperator na svetu.

DERTOUR je od juna do septembra imao 18 odsto više klijenata nego u istom periodu prošle godine, čime su se brojke približile onima pre pandemije.

Krah turističke grupe FTI doprineo je rastu broja klijenata kod DERTOUR-a. FTI, čije je sedište u Minhenu, prethodno je bila treća u branši. U junu je ušla u stečaj i potom otkazala sve aranžmane.

TUI je letos zabeležio rekord. Pritom je, posle propasti FTI-ja, obezbedio dodatnih 75.000 lokacija za odmor za jesenju sezonu.

U Nemačkoj je najpopularnija ovog leta bila Bavarska, sa oko šestinom turista koji su odlučili da odmor provedu u svojoj zemlji. (kraj) dep/mk

Share: