Svi u demografsku obnovu

13:28 28. 09. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas, otvarajući manifestaciju „Dani porodice“ na Zvezdari, da treba prionuti u borbi protiv "bele kuge" i započeti demografsku obnovu svim zajedničkim snagama.

"Mi nemamo pravo da skrstimo ruke i da ne vidimo da je tzv. bela kuga, pošast koja vlada čitavom Evropom, već treba da prionemo na rad i započnemo demografsku obnovu svim zajedničkim snagama. Da se borimo da nam se rađa više dece, da nam se vrate oni koji su otišli u inostranstvo i da sistem porodičnih vrednosti bude uspostavljen svuda i na svakom mestu, naglasila je ministarka", rekla je Milica Đurđević Stamenkovski u Sportskom centru „Olimp“.

Ministarka je roditelje podsetila da su u toku izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, čijim će usvajanjem znatno biti uvećan roditeljski dodatak za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta. Ona je naglasila da su to su značajni iznosi koji ekonomski osnažuju porodicu u onim prvim početnim danima, kada je to zaista neophodno. (kraj) vem/mk

Share: