Otvorena još 4 Mejkers laba

16:37 09. 10. 2024. FoNet | Milena Vlajić

BEOGRAD - Grupa za obrazovanje, u saradnji sa partnerima iz privrede, otvorila je još četiri "Mejkers laba" u poljoprivrednim školama u Baču, Žitorađi, Svilajncu i Vršcu, saopšteno je danas.

Mejkers labovi otvoreni su u Poljoprivrednoj školi u Baču, Poljoprivrednoj školi u Vršcu, Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika u Svilajncu i Srednjoj školi u Žitorađi.

Cilj te inicijative je da doprinese modernizaciji obrazovanja u oblasti poljoprivrede, osnaži učenike za uspeh u 21. veku i podrži održivost društva, navedeno je u saopštenju.

Pametna poljoprivreda, koja uključuje upotrebu tehnologija kao što su internet, dronovi i veštačka inteligencija, predstavljaju jedan od ključnih faktora za održivu proizvodnju hrane i očuvanje prirodnih resursa, navela je Grupa za obrazovanje.

Grupa za obrazovanje, koju čine Nordeus fondacija, Dostignuća mladih u Srbiji, Centar za promociju nauke i Inicijativa Digitalna Srbija, nedavno je, nakon ogromnog interesovanja srednjih škola različitih profila iz cele zemlje, zatvorila ovogodišnji konkurs za nove mejkers labove.

Uskoro će biti objavljani i rezultati škola koje će se u narednoj školskoj godini pridružiti "Mejkers mreži", koja trenutno broji 25 škola koje obrazovanje učenika unapređuju na taj način uz podršku velikog broja organizacija, kompanija i stručnjaka iz različitih oblasti. (kraj) vem/mv/mk

Share: