Novih 135 žandarma

13:56 18. 10. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas u bazi odreda Žandarmerije u Beogradu rešenja za prijem u radni odnos 135 polaznika 11. i 13. klase selekcione i osnovne obuke za tu jedinicu.

Dačić je budućim žandarmima čestitao na uspehu i istrajnosti koje su pokazali tokom rigorozne selekcije i teške obuke i istakao da je, u svetu koji se konstantno menja i kada se Srbija suočava sa mnogim bezbednosnim izazovima, hrabrost i odlučnost ključna za očuvanje bezbednosti i sigurnosti države Srbije i njenih građana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Postati žandarm ne znači samo obući uniformu i staviti obeležja ove jedinice. To znači da ste se svojoj, državi Srbiji, zavetovali na odanost, čast i hrabrost. Vaša hrabrost i odlučnost će biti ključni za očuvanje bezbednosti i stabilnosti. Svaka odluka koju donesete, svaka akcija koju preduzmete, imaće direktan uticaj na živote ljudi. Zbog toga, budite uvek pravedni, odgovorni i obazrivi", poručio je Dačić. (kraj) vem/dal/dj

Share: