Festival održivog razvoja

13:42 21. 10. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Studentski grad na Novom Beogradu će od sutra do nedelje, 27. oktobra biti domaćin prvom ESG festivalu posvećenom održivom razvoju, koji organizuju kompanija Hemofarm i Univerzitet u Beogradu u cilju promovisanja ESG inicijativa u Srbiji.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger pozvao je studente, ali i sve ostale zainteresovane građane, predstavnike drugih kompanija, kao i brojne organizacije da posete ESG festival i upoznaju se sa održivim razvojem na delu.

Hemofarm već dugi niz godina radi na održivom razvoju i veoma smo ponosni što se Univerzitet u Beogradu odlučio da napravi partnerstvo sa nama, poručio je Zeliger.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je da će Festival omogućiti da studenti podignu svest i razumevanje o održivom razvoju, kao i unaprediti saradnju između akademskih, poslovnih i društvenih zajednica.

Tokom Festivala biće organizovani paneli, okrugli stolovi, radionice i startap sajam, na kojima će učestvovati predstavnici brojnih kompanija, institucija i organizacija.

Pored toga, na platou Studentskog grada biće izložena prva interaktivna multimedijalna postavka posvećena održivom razvoju STADA Expo, koja će biti otvorena za građana svakog dana od 10 do 18 časova.

U subotu, 26. oktobra, na Svetski dan održivog razvoja, studentima Univerziteta u Beogradu predavanje na temu AI i ESG održaće profesor Vorton poslovne škole Univerziteta u Pensilvaniji i stručnjak za održivi razvoj i ESG parametre Đorđija Petkoski, a istog dana na Festivalu će biti i atletičarka Ivana Španović. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: