Đaci ŽTŠ na praksi u Nemačkoj

11:10 30. 01. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Železničkoj tehničkoj školi (ŽTŠ) iz Beograda odobren je novi projekat mobilnosti u oblasti stručnog obrazovanja i obuka u okviru programa Evropske unije Erazmus+, koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u obrazovanju, obuci mladih i sportu, saopštila je ta škola.

Projekat "Učenje kroz praksu – uspeh u budućnosti" odobren je nakon uspešno sprovedenog međunarodnog projekta "Nova znanja za novo doba železnice".

Cilj projekta "Učenje kroz praksu – uspeh u budućnosti“ je da učenici četvrtog razreda unaprede svoje stručne sposobnosti i znanje stranih jezika u oblasti struke, radi povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

U okviru projekta učenici obrazovnog profila Tehničar vuče – mašinovođa u martu ove godine provešće dve nedelje na stručnoj praksi u Nemačkoj, gde će se praktično osposobljavati u oblastima koje su predviđene programima stručnih predmeta u četvrtom razredu.

Druga grupa učenika, sa obrazovnog profila Elektrotehničar telekomunikacija, obaviće stručnu praksu u trajanju od dve nedelje u aprilu ove godine na Kipru.

Rezultate sprovedenih mobilnosti Železnička tehnička škola će integrisati u svoj rad unapređivanjem realizacije praktične nastave i stručnih predmeta kroz kreiranje baze kvalitetnih nastavnih materijala i didaktičkih sredstava za rad sa sadašnjim i budućim generacijama učenika, navodi se u saopštenju.

Na osnovu rezultata mobilnosti, radiće se i na inoviranju i unapređivanju nastave engleskog jezika u delu koji se odnosi na jezik struke, posebno u komunikaciji u radnom okruženju, formalnoj korespondenciji u vezi sa strukom i upotrebi autentičnih nastavnih materijala.

Realizacijom ovog projekta Železnička tehnička škola nastavlja da posvećeno radi na ostvarivanju svojih razvojnih ciljeva, unapređivanju kvaliteta rada škole i njenoj internacionalizaciji, navodi se u saopštenju. (kraj) vip/dj

Share: