I ja se borim

18:10 16. 02. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) je u 33 grada širom Srbije, uz podršku volontera i donatora, obeležilo Svetski dan dece obolele od raka, saopšteno je danas.

Pod sloganom "I JA SE BORIM“ ove godine kampanja je bila posvećena skretanju pažnje na prava dece u bolnici i humano lečenje.

U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi 252 ljudi je dalo krv, a NURDOR je u donatorskim kutijama u 33 grada prikupio 2. 853. 875 dinara.

"Važno je da svi zajedno budem podrška deci koja se leče i da kao društvena zajednica pokažemo razumevanje i empatiju. To nije važno samo zbog porodica koje prolaze kroz lečenje, već i zbog svih nas i budućnosti kakvu želimo da stvaramo”, poručila je članica NURDOR-a i majka izlečenog deteta Marija Đurović.

Ona je podestila da u Srbiji još ne postoji pedijatrijski kancer registar, što je od izuzetne važnosti za praćenje broja obolele dece, vrste dijagnoza i primenjenih terapija, i može biti od izuzetnog značaja na putu do izlečenja.

Iz NURDOR-a su zahvalili na podršci svim prijateljima i donatorima koji su omogućili obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka. (kraj) is/dj

Tagovi:
Share: