Stanari traže vanredni nadzor

14:17 20. 02. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Udruženje građana "Naša mesna zajednica" podnelo je danas zahtev za pokretanje vanrednog inspekcijskog nadzora građevinskoj, komunalnoj, saobraćajnoj i vodnoj inspekciji zbog havarije koja je nastala u Mišarskoj ulici na Vračaru, usled nelegalnih građevinskih radova za potrebe izgradnje sedmospratnice na broju 3 u toj ulici.

U saopštenju se navodi da su drugog dana državnog praznika 16. februara, radnici firme Luks Elektro raskopali Mišarsku ulicu zbog navodne hitne intervencije zbog kvara na podzemnom kablu električnog voda, ali se ispostavilo da su sprovodili nove kablove od trafo stanice u ulici Svetozara Markovića do Mišarske 3 za potrebe priključenja na elektrodistributivnu mrežu.

"Iz dokumenta za koji podizvođač tvrdi da je prijava početka radova se vidi da je sastavljen 16. februara na neradni dan, bez delovodnog broja, pečata i memoranduma nadležnog organa, odnosno Elektrodistribucije Srbije. Zbog svega ovoga opravdano sumnjamo u ispravnost ovog dokumenta i raskopavanje Mišarske ulice smatramo nelegalnim građevinskim radovima", ukazuje Udruženje. (kraj) mjj/ivt/dj

Share: