Nastavljeno pripremno ročište

14:13 04. 04. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Izlaganjem advokata okrivljenih danas je nastavljeno pripremno ročište u predmetu “Jovanjica 2”, zbog čestih odlaganja iniciranih najrazličitijim razlozima optuženih i njihovih branilaca, sudsko veće Višeg suda za organizovani kriminal ne uspeva da okonča već skoro tri godine, prenela je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Na trećem uzastopno održanom pripremnom ročištu, koje je tokom protekle tri godine odlagano čak 21 put, svoje predloge i argumente izlagali su advokati trojice okrivljenih, pripadnika policije i bezbednosnih službi, koje optužnica u slučaju “Jovanjica 2” tereti da su pružali zaštitu prvookrivljenom Predragu Koluviji, koji je na svom imanju, prema navodima optužnice, uzgajao kanabis.

“Na ročištu sam izlagao ja, kao branilac Saše Vujisića (pripadnik Vojnoobaveštajne agencije). Potom su izlagali advokat Goran Petronijević koji je branilac Zorana Baštovanovića (pripadnik MUP) i Vladimir Đukanović, kao branilac Milana Kendije (pripadnik MUP). Mi smo naša izlaganja završili”, rekao je za BIRN advokat Svetislav Bojić, nakon završetka pripremnog ročišta koje je zatvoreno za javnost. (kraj) vem/dal/bdr

Share: