Targetiranje aktivistkinja

19:06 20. 05. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Inicijativa mladih za ljudska prava osudila je prikazivanje video materijala na televiziji Pink tokom gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kome su izjave aktivistkinje te Incijative Mile Pajić i preminule dramaturškinje Borke Pavićević zloupotrebljene kao sredstvo prljave kampanje koalicije okupljene oko SNS protiv pokreta Kreni Promeni.

Vučiću nije prvi put da komentarom ovakvih video materijala tokom svog gostovanja normalizuje i podstiče političku propagandu, mržnju i nasilje, naveli su iz Inicijative i dodali da zahtevaju od Regulatornog tela za elektronske medije da sankcioniše Pink i odgovorne osobe tog medija zbog prikazivanja video snimka.

Zaštitnik građana, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija moraju reagovati, kako bi se ova praksa zloupotrebe televizijskog sadržaja zaustavila, a video materijal koji je objavljen 19. maja ima isti pečat i potpis kao i kampanje linča koje su bile usmerene protiv novinara Dinka Gruhonjića i Ane Lalić Hegediš, ukazali su iz Inicijative. (kraj) is/bdr

Share: