Skup podrške Cvijiću

18:50 31. 05. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - U organizaciji Koalicije za slobodu medija, na platou ispred Filozofskog fakulteta održan je skup podrške novinaru "Radara" Vuku Cvijiću, koga je pre dva dana na ulici fizički napao direktor "Srpskog telegrafa" Milan Lađević.

Organizatori su ispred fakulteta razvili transparent sa natpisom „Glasovi istine se ne mogu ućutkati“.

Direktor vesti TV Nova Slobodan Georgiev rekao je da je ovo skup podrške novinaru koga je napao "kolega novinar, ili se bar tako naziva“.

Došli smo danas ovde da podržimo sve novinare u Srbiji koji se nalaze pod nekom vrstom napada“, kazao je Georgiev i dodao da je pređena svaka linija dopuštenog ponašanja.

“To dolazi sa vrha vlasti, oni promovišu nasilje i legitimišu ga. Slobodno novinarstvo je koliko-toliko neophodno da bismo imali slobodnu i uređenu državu. Možda zvuči naivno kada kažem da sa ovim mora da se prestane, ali mi moramo da ih pritiskamo, jer nemamo drugog načina. Mi kao novinari možemo od vas kao građana da tražimo da nas podržite”, naglasio je Georgiev.

Nakon skupa biće održana tribina “Napad na Vuka Cvijića – Nećemo dozvoliti da se prećuti“, u ogranizaciji nedeljnika "Radar" i inicijative „Nije filozofski ćutati“ . (kraj) is/sv/mk

Share: