Izazovi opozicije na lokalu

11:02 23. 06. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

KIKINDA - Učesnici tribine „Mogu li promene da krenu sa lokala?“, u organizaciji nedeljnika "Vreme", ukazali su na izazove sa kojima se suočavaju opozicione grupe i aktivisti u manjim sredinama, ocenjujući da dominacija vladajuće stranke stvara neravnopravne uslove za političko delovanje.

Ukazano je da građani na lokalu zbog pritisaka strahuju od učešća u političkom životu. Istovremeno, izražena je nada da se zajedničkim opozicionim delovanjem može postepeno dolaziti do promena.

Među govornicima su bili novinar lista Kikindske Željko Bodrožić, odbornici Darko Kovačević iz Kikinde i Senka Jankov iz Zrenjanina, aktivista studentske organizacije „Borba” Pavle Cicvarić, direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović i poslanik u Skupštini Vojvodine Branislav Grubački.

Novinar „Vremena“ Nedim Sejdinović, otvarajući diskusiju, izjavio je da je nakon dva izborna ciklusa u decembru 2023. i potom u junu ove godine, primetna neujednačena politička scena na lokalu, ali da je u mnogim gradovima i opštinama došlo do prodora određenih grupa građana. (kraj) vem/bdr

Share: