Udružene stranke opozicije

16:50 18. 10. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Gradski odbori većeg broja opozicionih stranaka formirali su zajedničko organizaciono telo u cilju sprečavanja rušenja Starog savskog mosta i zaustavljanja urbanističke anarhije i devastacije Beograda, saopštile su danas Združene inicijative i pokreti (ZIP).

Na poziv inicijative Most ostaje i neformalne mreže ZIP, predstavnici gradskih odbora političkih organizacija koje su podržale otvoreno pismo Ministarstvu građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Srbije za obustavu namere rušenja Starog savskog mosta, u četvrtak su organizovale sastanak radi koordinacije aktivnosti povodom aktuelne "saobraćajno-urbanističke pretnje" za Beograd.

Inicijativu Most ostaje potpisale su Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Socijaldemokratska stranka i Novo lice Srbije.

Stranke potpisnice su pozivale Beograđane na protest u nedelju, 20. oktobra na Platou ispred Filozofskog fakulteta u 17.00, gde će građanima biti saopšten plan za očuvanje, zaštitu i obnovu Starog savskog mosta. (kraj) vbr/st/mk

Share: