Za sigurniji Novi Sad

17:13 10. 11. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

NOVI SAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je Policijsku upravu u Novom Sadu i poručio da je policija uvek u službi građana, i da će posebno insistirati na borbi protiv uličnog kriminala i narko-dilera.

"U tome imamo veliku podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade, gradonačelnika Novog Sada. Upravo zbog toga sam siguran da će Novi Sad biti mnogo bezbedniji, iako se već sada osećaju pomaci u odnosu na neko ranije vreme", ocenjuje Vulin.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević veoma je zadovoljan sastankom s Vulinom; razgovarano je o tome šta još policija može da uradi na teritoriji Novog Sada i Južnobačkog upravnog okruga, kako bi se građani osećali sigurnije.

U saopštenju se navodi da je Vulin obišao i Policijsku stanicu Bač, gde je održao kolegijum s načelnikom Policijske uprave Novi Sad Slobodanom Malešićem i svim načelnicima policijskih stanica i ispostava koje pokriva ta policijska uprava.

"Prioritet rada policije mora biti bezbednost građana i rasvetljavanje krivičnih dela opšteg kriminala", rekao je Vulin, koji očekuje punu posvećenost policije u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i trgovine narkoticima.

Na kolegijumu, kome je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić, predočeni su problemi sa kojima se u radu suočavaju policijski službenici, a Vulin naglasio je da će MUP nastaviti da ulaže u poboljšanje uslova rada. (kraj) vip/ivt/nm

Share: