Seljimi: Nisam kriv!

12:32 11. 11. 2020. FoNet | Jadranka Stanimorivić

HAG - Jedan od članova Glavnog štaba OVK i doskorašnji šef parlamentarne grupe Pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi pojavio se u sredu prvi put pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu i izjavio da je bio protiv osnivanja tog suda, optužnicu nazvao nepravednom i istakao da se ne oseća krivim ni po jednoj tački optužnice.

Nakon što mu je pročitana optužnica, Seljimi je izjavio da, iako nije ni vreme, ni mesto da se govori o legitimnosti suda, želi da naglasi kako je kao član parlamenta bio protiv njegovog osnivanja, prenosi Kosovo Onlajn.

"Mi smo hteli da se pravda sprovodi, ali za institicucije na Kosovu i za Kosovo. Podsećam da je nakon proglašenja nezavisnosti Kosova Sribja tužila Kosovo pred Međunarodnim sudom pravde koj je odlučio je u prilog Kosova. Prema tome, mi smatramo da nije trebalo da se osnuje ovaj sud. Ali, ovaj sud je činjenica i ja se nalazim ovde kao pripadnik OVK i jedan od osnivača OVK, a ne član parlamenta, i ovde sam optužen na osnovu optužbi tužioca, koje ste vi potvrdili", rekao je Seljimi. (kraj) vip/js/dj

Share: