Zaplenjeni ruski lekovi

16:21 24. 11. 2020. FoNet

Beograd - Carinici su 21. novembra u saradnji sa policijom, na prelazima Aerodrom Nikola Tesla i Gradina, sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili gotovo 3.000 različitih medikamenata, među kojima je najviše ruskih lekova i suplemenata.

Prekršaj na beogradskom aerodromu otkriven je kada je u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljena 51-godišnja Beograđanka, koja je neposredno pre toga doputovala letom iz Moskve i preuzela svoj prtljag sa karusela, saopštila je Savezna uprava carina. 

Pomenuta putnica je sa sobom ponela preko 2.300 bočica, tableta, kapsula i ampula lekova i suplemenata, uglavnom na biljnoj bazi, za poboljšanje funkcije vida (černika forte), moždanog krvotoka (nootropil piracetam), nivoa gvožđa (fenjuls), zarastanje preloma (zlatna mumija), smanjenje nivoa šećera u krvi (olidžim), podizanje imuniteta (imunofan) i  drugi, navedeno je u saopštenju. 

Na prelazu Gradina istog dana je u vozilu bugarskih registarskih oznaka zaplenjeno 480 tableta leka rivotril koji se nalazi na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, pa su dvojica bugarskih državljana predata u nadležnost policije i tužilaštva. (kraj) dep

Share: