Pronađeni ostaci aviona

16:20 11. 12. 2020. FoNet

Banjaluka - Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su danas na području sela Subotići, na Kozari, ostatke sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen juče Policijskoj stanici Gradiška.

Avion je lociran u okviru velike potrage koja je danas nastavljena na području Kozare od strane pripadnika policijskih uprava Gradiška i Prijedor, jedinica žandarmerije, SAJ-a, Republičke uprave civilne zaštite, Helikopterskog servisa Republike Srpske, planinara, lugara i drugih građana, navedeno je u sapštenju MUP Republike Srpske.

Kaže se da je "o događaju obavešteno nadležno Tužilaštvo BiH".

Policija nije iznela detalje o članovima posade,  državljanki Rumunije i državljaninu Srbije, ali Radio televizija RS izveštava da "sudbina pilota i operatera trenutno nije poznata, jer se avionu za sada ne može prići zbog nepristupačnog terena".

Banjalučki mediji navode da se avion vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odleteo za Veliku Kladušu, ali je u povratku letilica, koja je prevozila vakcine za životinje, nestala sa radara.

Radio slobodna Evropa navodi da je reč o avionu "Piper 28" srpske kompanije STS Avijacija. (kraj) dep

Share: