Šverc luksuznih stvari

16:19 18. 12. 2020. FoNet | Milica Rilak

Beograd - Carinici su na aerodromu Nikola Tesla sprečili pokušaj krijumčarenja firmiranih tašni i kožne galanterije vrednih preko 8.000 evra, za koje su putnici tvrdili da ih nisu prijavili jer je reč o poklonima, a kuriozitet je da se radi o originalnim komadima, za koje su na uvid pruženi računi, saopšteno je danas iz Uprave carine.

Dvoje kineskih državljana sa prebivalištem u Turskoj propustili su da na beogradskom aerodromu prijave luksuzne stvari čija vrednost prelazi 8.000 evra, saopštila je Carina.

Kod muškarca pronađeno je 7 ukrasnih traka marke Hermes, tri kožne tašne i tri kaiša robne marke Celine, da bi u prtljagu njegove saputnice bile otkrivene još tri kožne tašne i jedan kaiš iste marke.

Carina u saopštenju ističe da su putnici sa sobom nosili i originalne račune svih pomenutih tašni i kaiševa, što je i dokaz da su neke od njih dostizale cenu i od po 1.700 evra, dok su kaiševi plaćani po 300 evra.

Vrednost robe otkrivene u prtljagu muškarca procenjena je na preko milion dinara, dok je žena sa sobom nosila robu vrednu preko pola miliona dinara.

Na pitanje zašto nisu prijavili luksuzne stvari koje su poneli sa sobom, odgovorili su da nisu znali da to treba da učine jer se radi o poklonima koje su poneli prijateljima u Beograd kod kojih su krenuli u kratku posetu.  (kraj) lj/mr/dpv

Share: