Sutra saslušanje Belivuka

16:53 04. 02. 2021. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je saradnju Tužilaštva, BIA i MUP Srbije na jutrošnjoj akciji hapšenja sedamnaestočlane organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, a tokom koje su pripadnici policije i žandarmerije blokirali stadione fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan.

Belivuk i ostali privedeni, čiji je identitet i dalje nepoznat, sutra će biti dovedeni na saslušanje u Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala, javile su Večernje novosti u onlajn izdanju.

Prema istom izvoru, Belivuk je uhapšen zbog sumnje da je ubio navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, koji se vodi kao nestalo lice. 

Belivuk je u pratnji jakih policijskih snaga jutros doveden na stadion FK Partizan, gde su izvršeni pretres i uviđaj, što je učinjeno na ukupno 30 lokacija.

Istovremeno su policijske snage s dugim cevima blokirale pristup stadionu FK Crvena zvezda, sprečavajući prilaz objektu, a svi zaposleni su udaljeni van zgrade. Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Mladen Nenadić saopštio je da su svi uhapšeni osumnjičeni za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela, među kojima su otmice i ubistvo.

Vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je na konferenciji za medije da se "ova organizovana kriminalna grupa sve vreme krila iza navijačkih grupa Partizana". (kraj) dep

Share: