Hapšenja u sudu

21:58 17. 02. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Kriminalistička policija je, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u Kraljevu uhapsila pet osoba zbog primanja ili davanja mita, saopštio je danas MUP Srbije.

Uhapšeni su M. B. (1963), odgovorno lice Prekršajnog suda u Kraljevu, zbog osnovane sumnje da je primila mito, V. L. (1968) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju tog krivičnog dela, B. T. (1952) i B. K. (1991) koji se sumnjiče za davanje mita, kao i V. P. (1979) zbog sumnje da je pomogao u davanju mita.

Osumnjičeni se terete da su od avgusta 2020. do februara 2021. godine omogućili okrivljenima u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu, a u predmetima osumnjičene M. B., da ne obavi službenu radnju koju bi morala izvršiti, odnosno da prolongira prekršajne postupke protiv okrivljenog, sina osumnjičenog B.T. kao i postupke protiv B.K., do zastarelosti.

Takođe, M. B. se tereti i da je opstruisala prekršajne postupke i donosila presude kojima se okrivljeni oslobađaju prekršajne odgovornosti ili je donosila rešenja o obustavi prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv sina osumnjičenog B.T. kao i B. K.

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. i V.P. u tom periodu primila mito u iznosu od 1.100 evra. Kod osumnjičenog V. L. pronađeno je 100 evra i oko 19.000 dinara. (kraj) vip/dpv

Share: