Babić nije došao na ročište

12:35 17. 03. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ročište za glavnu raspravu po parničnoj tužbi Zorana Babića protiv glumca Sergeja Trifunovića, zbog izjave da je tadašnji direktor Koridora Srbije bio za volanom "Škode" na naplatnoj rampi u Doljevcu, kada je u nesreći poginula jedna žena, nije održano, jer se tužilac nije pojavio, sa obrazloženjem da je "bio u kontaktu sa obolelim od kovida".

U nesreći 31. januara 2019. godine, kada je "Škoda", koja se kretala velikom brzinom, udarila u vozilo ispred, poginula je Stanika Gligorijević, a tužilaštvo je podnelo prijavu protiv Babićevog vozača, dok je Trifunović kao tadašnji lider udruženja Pokret slobodinih građana izjavljivao kako je direktora Koridora Srbije šest-sedam ljudi izvlačilo sa vozačkog mesta.

Trifunovićev advokat Aleksandar Petrović rekao je FoNetu, nakon odloženog ročišta, da, iako je predmet spora postupak za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti, pravi razlog nije to, nego je pritisak predstavnika vlasti na javno mnenje da se ne bavi pitanjima od javnog značaja kao što je saobraćajka ispred rampe u Doljevcu. (kraj) lj/dal/dj

Share: