Fond PIO prijavio referenta

16:39 06. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Fond PIO danas je, povodom hapšenja bivše zaposlene u Fondu PIO Filijali Sombor zbog zloupotrebe službenog položaja, saopštio da su kontrolori Fonda tokom 2018. godine u postupku provere konstatovali nepravilnosti u radu referenta u Službi Filijale Sombor u Odžacima i o tome blagovremeno upoznali nadležne organe.

Na osnovu prijave Fonda policija se uključila u istražni postupak i zajednički su kontrolisani svi postupci koje je ova zaposlena vodila, a koje kontrola ih je potvrdila kao nepravilne i nezakonite, ističu u Fondu PIO, naglašavajući da je zaposlena odmah dobila otkaz.

Fond ističe da, osim redovnih sistemskih kontrola, sprovodi i nenajavljene vanredne kontrole pravilnosti rada zaposlenih i na taj način obezbeđuje da građani ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja na zakonit način.

Policija je ranije danas saopštila da su uhapšene dve osobe, osumnjiče da su malverzacijama u vezi sa PIO fondom oštetile budžet Srbije za više od dva miliona dinara. (kraj) vip/mr/dpv

Share: