Postupak protiv tri osobe

13:54 18. 04. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi se postupak protiv tri osobe osumnjičene za napad na novosadskog voditelja Daška Milinovića, saopštilo je Tužilaštvo, a preneo Radio 021.

Kako se navodi u saopštenju, M.E. (31) iz Beograda osumnjičen je za podstrekivanje na nasilničko ponašanje, a U.S. (25) i N.K. (24) iz Surčina za nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Osumnjičenima U.S. i N.K. stavlja se na teret da su u petak, 16. aprila, u Novom Sadu, u jutarnjim časovima, ispred Osnovne škole "Vasa Stajić" prišli novinaru i voditelju Dašku Milinoviću, te ga je U.S. poprskao biber-sprejom u lice, dok ga je N.K. tri puta udario metalnom palicom u podlakticu, usled čega je Milinović lakše povređen, navodi se u soapštenju.

Na to ih je podstrekao M.E, ponudivši im novčanu nagradu za napad i povređivanje Milinovića, navode u Tužilaštvu.

U.S. i M.E. uhapšeni su u petak; po odobrenju tužioca, određeno im je zadržavanje do 48 časova, a u subotu su saslušani u Tužilaštvu. Posle saslušanja, a na osnovu predloga tužioca, Osnovni sud u Novom Sadu odredio im je pritvor.

N.K. je u bekstvu i za njim se intenzivno traga, prenosi Radio 021. (kraj) lj/ivt/nm

Share: