Neistine Branislava Tapuškovića

15:47 29. 04. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da veći deo onoga što je posle njegovog iskaza u tužilaštvu kao svedoka u slučaju vraćanja blindiranog automobila jednom od vođa kriminalnog navijačkog klana Marku Miljkoviću, rekao branilac optuženog Gorana Papića, advokat Branislav Tapušković, ne odgovara istini.

Niti sam imao veze sa grupom koja je predmet ovog postupka, niti sam imao veze sa postupanjem policije i sa vraćanjem spornog vozila. Niti bilo ko u lancu svih koji su pomenuti u postupku tvrdi da sam ja tražio da se to vozilo vrati. To čak ne tvrdi ni osumnjičeni, koji je Tapuškovićev klijent, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović na davanje iskaza jutros nije ušao na glavni ulaz Palate pravde, gde su bile brojne novinarske ekipe, nego na neki od sporednih, a tako je i izišao, izbegavajući da odgovori na pitanja medija.

On tvrdi i da nijedan član kolegijuma ministra unutrašnjih poslova nije dao bilo kakvu izjavu u istrazi, kako je ustvrdio Tapušković, niti je tvrdio da je na kolegijumu doneta bilo kakva odluka koja bi se ticala postupanja policije u vezi sa tim slučajem.

Potpuna je neistina i tvrdnja advokata Tapuškovića da sam negirao izjave različitih policajaca u ovoj istrazi. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: