Za tri dana 9 000 prekršaja!

13:01 03. 05. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković izjavio je da je za tri dana praznika zabeleženo više od 9 000 prekršaja, a više od 900 vozača je vozilo pod dejstvom alkohola, od kojih je 220 zadržano na trežnjenju.

"Zabeleženo je 35 nasilničkih vožnji, od toga je 30 vozača bilo pod dejstvom alkohola, a pet prekršaja otkrili su presretači. Iz saobraćaja je isključeno 26 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", rekao je Milinković za RTS.

Najavljuje da se neće ponoviti gužve na auto-putu Miloš Veliki, koje su zabeležene u četvrtak i petak, pogotovo na stanici Preljina.

"Za godinu dana ta stanica će postati bočna naplatna stanica i imaće dovoljno kapaciteta, ona je sad čeona, pa izlaze i oni koji putuju za Čačak, Užice, ali i Crnu Goru. Građani su masovno napustili Beograd, priliv vozila je bio 2 000 vozila u satu na tom auto-putu. U takvim situacijama preostaje samo strpljenje, ne možete da pobegnete od toga", objasnio je Boban Milinković. (kraj) vbr/nm

Share: