Štajnfeld uložila prigovor

23:32 17. 07. 2021. FoNet

BEOGRAD - Glumica Danijela Štajnfeld, koja je optužila kolegu Branislava Lečića za silovanje, uložila je Apelacionom javnom tužilaštvu prigovor na rešenje kojim je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo njen iskaz i dokaze.

Ona je za list "Danas" izjavila da je preko svog advokata uložila prigovor na rešenje tužilaštva koje je odbacilo njene optužbe. 

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva od 13. jula navedeno je, između ostalog, da "ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti".  

Zastupnik Danijele Štajnfeld Božo Prelević analizirao je, kako je rekao, nepravilnosti tog saopštenja.

"Tužilac navodi kako je odbacio krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, a ona tu prijavu nije ni podnela. Podnelo ju je tužilaštvo. Ne znam šta je odbacio, sopstvenu prijavu?! To ostavlja utisak da je tužilaštvo vodilo postupak reda radi, da neko ne bi rekao kako se ništa po tom pitanju ne radi", istakao je tada Prelević.

Odluku Višeg javnog tužilaštva je odbrana Lečića ocenila kao "čekanu pravdu", navodeći da postoje dokazi prezentovani tužilaštvu koji nisu izašli u javnost, dok je Lečić, uz ostalo, naglasio da šteta koja mu je naneta nikada ne može biti nadoknađena. (kraj) dep

 

 

Share: