Privedena učiteljica

13:08 05. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BRA-SAO PAULO - Učiteljica Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru, koja je umesto himne "Bože pravde" u školi pustila takozvanu bošnjačku himnu, privedena je danas, i ona je trenutno na razgovoru u policiji, saznaje portal Nova.rs.

Građani se putem društvenih mreža pozivaju da dođu ispred policije i oni pristižu u sve većem broju.

U zgradu policije ušao je i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin, zahtevajući da se ona odmah pusti. Policija je rekla da će je pustiti za dva minuta, a Ugljanin je rekao da će sačekati, jer zgradu policije neće napustiti bez nje. Naglasio je da je hapšenje učiteljice kršenje Ustava, jer je Ustavom garantovano pravo nacionalnim manjinama da imaju svoju himnu.

Učiteljica je, posle davanja izjave, Policijsku upravu u Novom Pazaru napustila u društvu supruga, brata i Sulejmana Ugljanina, i nije davala izjave za medije, već je samo zahvalila ljudima koji su se okupili ispred policijske stanice.

Prema nezvaničnim informacijama, izjavu u svojstvu građanina policiji bi trebalo da da i direktor OŠ "Rifat Burdžović Tršo" Nusret Zuković.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je ranije da himna Srbije "Bože pravde“ prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru. (kraj) vbr/ivt/nm

Share: