Evakuisani građani Bara

14:19 28. 12. 2021. FoNet | Bojan Bednar

BAR - Građani Bara su bezbedni, a policija pokušava da pregovorima spase život i samom Edinu Begziću koji preti da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u tom gradu, i nadam se da će ishod pregovora biti uspešan, izjavio je Radovan Đurišić iz Osnovnog državnog tužilaštva Crne Gore Radio-televiziji Crne Gore (RTCG).

"Pokušavamo na miran način da rešimo ovu situaciju s obzirom na to da je i sam Begzić nenasilan i ne preti drugima, preti samo sebi. Pregovorima pokušavamo da spasimo život Begziću da ne dođe do veće katastrofe”", rekao je Đurišić.

Istakao je da je širi krug oko poslovnice NLB banke obezbeđen i da nema opasnosti po živote građana.

Barska policija evakuisala je stanare zgrade u ulici Maršala Tita zbog Begzićeve pretnje da će aktivirati eksploziv koji je postavio ispred filijale NLB banke.

Bregzić je poručio da neće odustati dok banka radnicima preduzeća "Primorka" ne isplati novac.

Ranije danas Begzić je medijima dostavio Jutjub snimak na kom se obraća političarima i Vladi.

"Ukoliko je ovaj video ugledao svetlost dana, to znači da sam uspeo u svojoj nameri da preuzmem filijalu lopovske NLB banke", rekao je on u videu i dodao da banku naziva lopovskom jer je uspela uz pomoć države da "ukrade pare od poštenog naroda i radnika firme Primorka iz Bara još davne 2010. godine".

Sve što treba nadležni da urade je, ističe on, da pozovu direktora NLB banke i kažu da u što kraćem roku isplati pare radnicima Primorke sa kamatom koja im sleduje nakon 12 godina.

Share: