Napadači zasad nepoznati

21:17 07. 01. 2023. FoNet | Desk

PRIŠTINA - Kosovska policija (KP) primila je 7. januara oko 03.20 časova dojavu o premlaćivanju na putu Klokot – Vitina, podnosioci prijave bili su pod dejstvom alkohola i stoga nije utvrđeno ko su osumnjičeni, kaže se u saopštenju KP objavljenom danas na Fejsbuku.

"Policija je kontaktirala podnosioce prijave, ali nije uspela da identifikuje potencijalne osumnjičene pošto su podnosioci prijave bili pod dejstvom alkohola, jedan 1,63 promila i drugi 0,91 promila", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je, prema prema preliminarnim informacijama, reč o "premlaćivanju između dve grupe ljudi, usled čega je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede, a istom je ukazana lekarska pomoć", te da je državni tužilac delo kvalifikovao kao nanošenje lake telesne povrede.

Jedinica istražne policije regiona Gnjilane u saradnji sa policijskom stanicom Klokot obavila je uviđaj na licu mesta, uključujući uvid u snimke bezbednosnih kamera koje pokrivaju mesto događaja.

Policijski istražitelji u koordinaciji sa državnim tužiocem intenzivno rade na prikupljanju dokaza u vezi sa slučajem u cilju rasvetljavanja i privođenja osumnjičenih organima pravde, navodi KP. 

Ranije danas, Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je mladića srpske nacionalnosti Stefana Tomića (18) iz Klokota, dok se sa bratom vraćao sa ponoćne liturgije u Crkvi svetog Petra i Pavla, pretukla grupa Albanaca. (kraj) dep/dpv

Share: