Bez saglasnosti tužilaštva

17:27 12. 10. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da nakon što je policija Nenadu Vučkoviću vratila telefone ubijenog Aleksandra Stankovića, uz potvrdu o vraćanju i bez napomene da ih treba čuvati do kraja postupka, njegovo raspolaganje tim telefonima, kao i uništenje ne predstavlja krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Saopštenje tužilaštva usledilo je povodom novinarskih pitanja proizašlih iz objavljenog teksta na portalu Кrik pod naslovom "Žandarm Vučković naređivao kriminalcima, uništio telefone Saleta Mutavog nakon njegovog ubistva", kao i za krivični predmet ubistva Aleksandra Stankovića 13. oktobra 2016. godine.

U saopštenju se ukazuje da Tužilaštvo nije obavešteno, niti je od njega tražena saglasnost za vraćanje Stankovićevih mobilnih telefona, uz napomenu da je prvo saznanje o vraćanju mobilnih telefona Tužilaštvo imalo 30. maja 2017, kada je policija dostavila odgovor na prethodno stavljeni zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja tužilaštva. (kraj) vbr/mk

Share: