Rođaci misle da je Danka

15:48 03. 04. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEČ - Austrijska policija objavila je danas da su rođaci dvogodišnje Danke Ilić, čiji je nestanak prijavljen 26. marta, pogledali video snimak sa tramvajske stanice Šotering u centru Beča i "pretpostavili da je najverovatnije" reč o nestaloj devojčici.

Policija u saopštenju navodi da je 30. marta srpski državljanin koji živi u Beču prijavio vlastima Srbije da je u Prvom okrugu, oko 20 časova, primetio malo dete u pratnji dve odrasle žene na tramvajskoj stanici Šotenring.

Pošto je uočio sličnost između devojčice i dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, napravio je snimak tri osobe - devojčice i dve žene, a taj snimak je stavio na raspolaganje nadležnima radi dalje istrage.

Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, a istragu o sumnji na otmicu dece preuzela bečka državna kriminalistička policija.

Pošto su rođaci pogledali slike, pretpostavili su da je najverovatnije reč o devojci iz Srbije, navodi bečka policija u saopštenju.

Policija je pozvala sve koji znaju identitet žena ili njihovo boravište ili gde se nalazi dete da se jave, navodi se u objavi na svom sajtu i nalogu na društvenoj mreži Iks.

Informacije se mogu dati anonimno kriminalističkoj policiji Austrije na 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj stanici. (kraj) vip/ivt/mk

Share: