Dečak ubio beskućnika

19:06 06. 04. 2024. FoNet | desk

BEOGRAD - Nemačku je u petak šokirao novi slučaj zločina nad nekim beskućnikom. Uz to, počinilac je ponovo praktično dete. Naime, jedan 13-godišnji dečak je optužen za ubio beskućnika u Dortmundu, saopštili su u petak policija i kancelarija javnog tužioca.

Na snimku mobilnog telefona se navodno vidi kako je dečak u četvrtak uveče nožem izbolo beskućnika. Obdukcija je utvrdila da su ubodi uzrok smrti 31-godišnje žrtve.

Policija je, posle pregleda video snimka i drugih doikaza, sigurna da je smrtonosne ubode nožem nanelo dete "mlađe od uzrasta za krivičnu odgovornost".

Žrtva i osumnjičeni su pre ubistva ušli u žučnu raspravu. Među svedocima koji su dali izjavu bila su još trojica maloletnika koji su privremeno bili pritvoreni.

Policija je u četvrtak uveče osumnjičenog privela zajedno sa jednim vršnjakom i dvojicom dečaka od 14 i 15 godina. Oni su posle zločina pobegli, a ubica je bacio nož. Policija je brzo pronašla dečake, a nešto kasnije, uz pomoć psa tragača, i oružje zločina.

Novi zločin je podsetio na ubistvo beskućnika u Horn-Bad Majnbergu prošle jeseni. Žrtvu je tada, isto nožem, ubio jedan 14-godišnjak, snimajući zločin telefonom.

Pre 13 meseci u Frojdenbergu, dve devojčice, od 12 i 13 godina, su noževima ubile devojčicu Luizu.

Ni jedno od dece-ubica nije dovoljno staro za krivično gonjenje. (kraj) dep/mk

Share: