Bekstva povezana sa Srbijom

15:06 20. 07. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

PRIŠTINA - Kosovska ministarka pravde Albulena Hadžiju ocenila je danas da su bekstva pojedinih lica iz zatvora na Kosovu bar u nekim slučajevima "kreirale, organizovale, suorganizovale i omogućile kriminalne grupe povezane sa strukturama vlasti na teritoriji Srbije".

Albulena Hadžiju ocenila je to povodom slučaja Fatona Hajrizija, devetostrukog begunca iz više kosovskih zatvora, koji je osumnjičen da je ubio jednog i ranio drugog policajca u Srbiji, a potom je likvidiran u okolini Loznice, nakon što je odbio da se preda.

Iako je navela da je ubistvo policajca i ranjavanje drugog u blizini Loznice "nesumnjivo težak zločini protiv reda i zakona", te da najoštrije osuđuje takve postupke, ona je navela na Fejsbuku da su "informacije ovih dana bile kontradiktorne", tako da se ne može "sa sigurnošću znati da li je on (Hajrizi) uopšte ubijen i ako jeste, da li je ubijen na teritoriji Srbije ili Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, uključujući i druge važne i neophodne detalje istrage". (kraj) vem/mk

Share: