Blažić priznao krivicu

11:55 21. 08. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Optuženi za ubistvo devetoro ljudi u Malom Orašju i Duboni Uroš Blažić danas je na suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

On je izjavio saučešće porodicama ubijenih i dodao da ne može da vrati one koje je ubio.

Blažić je tražio da ne odgovara na pitanje tužlaštva o noći 4. maja, navodeći da su hteli da prave da je hteo da izvrši teoristički akt, a to "nije tačno".

"Kriv sam i spreman sam da podnesem bilo koju osudu", rekao je Blažić koji se tereti za ubistvo, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmicu i neovlašćeno korišenje tuđeg vozila, dodavši da njegov otac nema veze sa njegovim delima i da nema razloga da ispašta zbog njega.

On je dodao da je sklonost prema oružju kod sebe zapazio 2020. godine kada je postao punoletan, kao i da se osećao nebezbedno, te da je nelegalno nabavio oružje.

Njegov otac Radiša Blažić, koga tužilaštvo tereti da je u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitne, nabavljao oružje, delove oružja, eksplozivna sredstva i municiju, koje nisu dozvoljene građanima da poseduju, izjavio je da nije kriv i porodicama oštećenih izjavio najdublje saučešće.

U optužnici se navodi da je kao zaposleni u Vojsci znao da to nije legalno i da može imati posledice po živote ljudi, kao i da je znao da su protiv njegovg sina Uroša i kada je bio maloletan i punoletan podnošene prekšajne prijave sa elementima nasilja.

"Oružje ne znam odakle potiče, sa koje strane i odakle je došlo", rekao je Radiša Blažić. (kraj) vbr/and/dj

Share: