Jubilej Matematičke gimnazije

13:14 19. 09. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Matematička gimnazija u Beogradu obeležila je danas 58 godina postojanja, a njena direktorka Mirjana Katić rekla je da se radi o jedinoj školi u Srbiji koja je od nacionalnog značaja i odavno je prevazišla nivo države, regiona i Evrope, jer je prepoznata u čitavom svetu.

Naši učenici su u prethodnoj godini učestvovali i pobeđivali na svim kontinentima. Snaga je u našem zajedništvu, jer zajedno možemo puno, rekla je Katić.

Svečanosti je prisustvovao i premijer Miloš Vučević, koji je ocenio da je Matematička gimnazija fabrika talenata, njihovi uspesi su najveći koje jedna država može da ima i zato zaslužuju najveću pažnju javnosti - da budu više u medijima, pokažu dobru stranu društva i postanu uzor drugima.

On je naglasio da ne može ništa da obećava, ali da će nastojati da se ojača Fond za mlade talente, ne samo novčano, da se svaka pobeda i medalja nagrađuje i da nagrade budu veće i značajnije.

Vučević je obećao i da će, istovremeno, morati zajednički da se radi na vraćanju ugleda i dostojanstva prosveti, ne samo boljim platama, nego i većim poštovanjem prosvetnih radnika u društvu.

On je učenicima Matematičke gimnazije poručio da se, bez obzira gde završe svoje školovanje, vrate i ostanu u Srbiji. (kraj) is/dal/dj

Share: