Padavine do sutra!

13:54 10. 01. 2021. FoNet

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava na snežne padavine u Srbiji, a na jugu zemlje i na ledenu kišu! Slabljenje padavina očekuje se sutra pre podne i sredinom dana, kada će biti oblačno i hladno.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apeluje na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se očekuje pojačavanje snežnih padavina, koje će biti obilnije do sutra ujutro.

U planinskim predelima očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača od 20 do 40 centimetara, naročito na jugozapadu Srbije i u oblasti Homolja.

U nižim predelima očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 25 centimetara, lokalno i više, osim u Vojvodini, gde se očekuju slabije padavine od pet do 10 centimetara, i krajnjeg juga Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.

Sutra najniža temperatura od -2 stepena do 0 stepeni, a najviša od -1 stepen do tri stepena. I Beogradu sutra oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Temperatura od -1 stepen do 0 stepeni.

I narednih dana oblačno i hladno. (kraj) dep

Share: