Podrška osobama sa autizmom

20:46 01. 04. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

SRB-BEOGRAD - Film „U drugačijem tonalitetu“, posvećen deci i odraslima sa oboljenjima iz spektra autizma, prikazan je danas u Kolarčevoj zadužbini povodom Međunarodnog dana autizma, 2. aprila, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Srbije.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić poručila je da su osobe koje imaju simptome iz spektra autizma veoma posebne, jer svima pomažu da oboje svet plavom bojom, koja simboliše autizam.

"Vi ne znate za zlo, vi vidite samo dobro u ljudima i upravo je to ono što treba da naučimo od vas i vaših porodica. Plava boja je vaša boja, ona simbolizuje vedro nebo, lepo raspoloženje, radost i vedrinu. Pomozite nam da i naš svet obojimo plavom bojom", rekla je Kisić uoči projekcije, održane pod pokroviteljstvom supruge predsednika Srbije Tamare Vučić.

Tamara Vučić navela je da obolele od autizma čini širok spektar ljudi - od onih potpuno funkcionalnih, koji sve mogu sami, koji su samostalni, natprosečno inteligentni i talentovani, pa do onih koji žive u svom svetu, skrivenom i tajnom, koji ne žele da podele sa drugimaem/bdr.(kraj)vem/bdr

Share: