Vaučeri za retke bolesti

14:56 23. 04. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Vaučeri za nabavku lekova i medicinskih sredstava, kao i za rehabilitaciju, koje država dodeljuje obolelima od retkih bolesti, mogu se iskoristiti u pet apotekarskih ustanova i 19 specijalnih bolnica i instituta iz Plana mreže zdravstvenih ustanova Srbije.

Vaučeri za nabavku lekova, koji iznose 35.000 dinara, mogu se iskoristiti u apotekarskim ustanovama „Beograd“, „Galen pharm“, „Alba Graeca Pharm“, „Kršenković“ i „Benu“, saopštilo je danas Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Vaučeri za rehabilitaciju, vredni 50.000 dinara, mogu se iskoristiti u 19 specijalnih bolnica.

Na listi su specijalne bolnice za rehabilitaciju Melenci, Banja Kanjiža, Junaković, Vrdnik, Banja Koviljača, Bukovička Banja, Gamzigrad, Ivanjica, Merkur, Agens u Mataruškoj banji, Ribarska Banja, Niška Banja, Gejzer u Sijarinskoj Banji, Bujanovac i Selters Mladenovac.

Takođe, na listi su i Specijalna bolnica za neurološka i posttraumatska stanja Stari Slankamen, Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja”, Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Zlatibor”, Čajetina i Specijalna bolnica za progresivne mišićne i neuromišićne bolesti Novi Pazar.

Kompletna dokumentacija u vezi sa ostvarivanjem prava na vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava, vaučere za rehabilitaciju, kao i za jednokratnu finansijsku pomoć, koja iznosi 25.000 dinara, dostupna je na sajtu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju (www.minbpd.gov.rs). (kraj) vem/mk

Share: