Ideja o preseljenju bolnice

17:35 18. 07. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Bivša direktorka GAK "Narodni front" Snežan Rakić danas je u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću navela da nije tačno da niko nije želeo da nešto učini za bolnicu u kojoj se godišnje porodi 8.000 žena, ističući da je predlagala da se to porodilište preseli i napravi nova zgrada.

Rakić, koja je poslanica Narodnog pokreta Srbije, istakla je da je Kancelarija za javna ulaganja podržala taj projekat 2016/17. godine, kao i da je novac ili deo novca bio obezbeđen iz predpristupnih fondova Evropske unije.

"Tada je, koliko se sećam, postojala i odluka Vlade da se ta inicijativa realizuje i porodilište preseli. Onda je promenjen direktor bolnice preko noći i to se, nažalost, nikada nije desilo. Bolnica je ostala na istom mestu, kupljena je neka nova oprema za staru bolnicu i tu se stalo", rekla je Rakić komentarišući izjavu Vučića da je nedostatak klima uređaja u toj klinici odgovornost onih koji upravljaju porodilištem, a koji o tom problemu nisu govorili. (kraj) vip/lč/bdr

Share: