Aplikacija za pružne prelaze

16:25 30. 08. 2020. FoNet

Beograd - Akcionarsko društvo Infrastruktura železnice Srbije napravilo je aplikaciju Pružni prelazi, koja korisnicima pruža potpune informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji i tako putovanje čini bezbednijim.

"Bezbednost saobraćaja na putnim prelazima prioritetan je zadatak i cilj Infrastrukture železnice Srbije i svakodnevno je unapređujemo u interesu svih učesnika u saobraćaju, sa ciljem da se spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi", navodi se u saopštenju.

Aplikacija Pružni prelazi doprinosi povećanju bezbednosti, jer korisnike na vreme informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način upozorava da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i pažljivo.

Aplikacija je pripremljena za Android mobilne uređaje i može se besplatno i jednostavno preuzeti sa Google play-a.

Aplikacija „Pružni prelazi“ na standardnoj Google karti prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom „Andrejin krst“.

Za rad aplikacije neophodna je samo veza sa internetom i da GPS uređaj na telefonu bude uključen, odnosno da može da se locira položaj korisnika aplikacije.

Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o samom pružnom prelazu: način osiguranja, broj koloseka koji se prelaze, širina pružnog prelaza u metrima, ugao prelaska na pružni prelaz, vrsta kolovoza i kategorija puta.

Kada se korisnik aplikacije nađe u zoni putnog prelaza, aplikacija daje zvučna i vizuelna upozorenja. Na 500, 300 i 100 metara udaljenosti od pružnog prelaza, aplikacija glasovno obaveštava korisnike da se nalazite na odgovarajućoj udaljenosti od pružnog prelaza. (kraj) dep

Share: