Uspešni po Duing listi

15:29 06. 10. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović izjavila je danas da će biti izmena Zakona o upisu u katastar nepokretnosti, kao i da će biti nastavljen rad na unapređenju oblasti prostornog planiranja i urbanizma, naročito kroz uvođenje instituta eProstor.

Damnjanović je, na otvorenoj sednici Saveza za imovinu i investicije NALED "Budućnost investiranja u Srbiji", podsetila da je pre reformi i sistemske izmene Zakona o planiranju i izgradnji Srbija na Duing biznis listi bila na 186 mestu od ukupno 189 zemalja u kojima se mere ti rezultati.

Ona je istakla da je Srbija sada na devetom mestu na Duing biznis listi kada je u pitanju izdavanje građevinskih dozvola, a "u ukupnom plasmanu na 44 mestu" i istakla da je cilj "da Srbija u sledeće tri godine bude u prvih deset zemalja na svetu".

Damnjanović je podsetila da se od 2018. godine, preko javnih beležnika, bez posrednika, obavlja postupak upisa u katastar nepokretnosti i ocenila da su ovo odlični rezultati.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac rekao je da će i dalje raditi na izmenama sistemskog Zakonu o privrednim društvima za dobrobit privrede i svih ostalih, ali je naveo da je u ovoj oblasti postignut značajan uspeh zato što je Srbija sa 83 mesta došla na 37 mesto na Duing biznis listi. (kraj) lj/lč/dpv

Share: