Pomoći turističkim agencijama

20:03 04. 11. 2020. FoNet

Beograd - Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS) potvrdilo je večeras u saopštenju da sastanak njegovih predstavnika sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić predstavlja "veliki pomak u daljim pregovorima i pronalaženju rešenja za situaciju u kojoj se nalaze turističke agencije u Srbiji".

Kako se navodi u saopštenju, sva strukovna udruženja su na sastanku održanom u utorak iznela jedinstven stav da je sektoru turizma neosporno potrebna pomoć, kako finansijska, tako i u pregovorima sa osiguravajućim kompanijama.

Prema stavu UTAS, cilj je ponovno uspostavljanje uslova za nesmetan rad turističkih agencija, kao i obezbeđene jednakih tržišnih uslova za sve učesnike.

Ministarka je naglasila da direktnih davanja za turističke agencije neće biti, već će se pomoći u vidu subvencija za plaćanje premije polisa osiguranja, koje su ove godine i do pet puta skuplje nego prethodne.

U saopštenju se ističe da to predstavlja značajnu olakšicu za turističke agencije - organizatore putovanja, ali izostavlja turističke agencije - posrednike. (kraj) def/dpv

Share: