Ubrzane granične procedure

16:43 27. 11. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je danas predstavnike mešovitih privrednih komora i poslovnih asocijacija u Srbiji da se obrate Komori za podršku u rešavanju konkretnih poslovnih zahteva svojih članica, kako bi se olakšalo poslovanje, ubrzao promet robe i ublažile posledice krize izazvane pandemijom Kovid 19.

"Privredna komora Srbije ima odličnu saradnju sa svim institucijama i čitavom infrastrukturom koja se direktno bavi borbom protiv epidemije, što nam omogućava brzo i operativno rešavanje problema naših članica", rekao je Čadež na onlajn sastanku Saveta mešovitih komora u organizaciji PKS, navodi se u saopštenju Komore.

On je istakao da je PKS imala nekoliko uspešnih inicijativa u prethodnom periodu i da se radi na novom predlogu mera za privrednike.

"Interesi su nam zajednički, kao i aktivnosti, usmerene na borbu protiv korona virusa. Na ubrzanju procedura uradili smo dosta, skratili zadržavanje na granicama, ali ista procedura mora da važi i sa druge strane da bi bila efikasna. Radimo i na novim modelima, razvijanju mehanizama autorizacije ekonomskih operatera, posebno sa zemljama sa kojima se graničimo", kazao je Čadež. (kraj) is/lč/dpv

Share: