Razgovori sa MMF

13:00 09. 01. 2021. FoNet | Vera Barišić

SRB-BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će tokom januara biti vođeni razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o novom programu kako bi se nastavilo sa sprovođenjem strukturnih reformi u Republici Srbiji.

Povodom uspešnog završetak aranžmana sa MMF pod nazivom "Instrument za koordinaciju politika", Mali je ocenio da je to poseban uspeh imajući u vidu da je prethodna godina u ekonomskom smislu bila veoma teška za sve zemlje na svetu, saopštilo je Ministarstvo finanasija.

"U uslovima pandemije korona virusa i svetske ekonomske krize mi smo tokom prošle godine nastavili da sprovodimo reformske ciljeve koji su planirani u okviru aranžmana sa MMF, kao što je završetak transakcije za prodaju Komercijalne banke", naveo je Mali.

Prema njegovim rečima, u tim otežanim uslovima Srbija je uspela i da izmeni okvir zapošljavanja u javnom sektoru tako da on bude fleksibilniji, zatim da usvoji metodologiju za praćenje fiskalnih rizika, kao i da usvoji strategiju politike vlasništva u javnim preduzećima. (kraj) vbr/dpv

Share: