Telenor da bude iskren

19:45 23. 02. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Junajted grupa pozvala je češku kompaniju koja u Srbiji posluje pod imenom Telenor da bude iskrena prema svim građanima Srbije i da pokaže da ne želi da bude podizvođač Telekomu u uništenju konkurencije, tako što će podržati ulazak kompanije SBB na tržište mobilne telefonije i iznajmiti joj svoju infrastrukturu po tržišnim cenama.

Zalažemo se za saradnju po evropskim pravilima, a ne po trenutno važećim u Srbiji i nadamo se da je moguće raditi bez pretnji, ucena i pod istim uslovima za sve investitore, navodi Junajted grupa.

Ako već tvrdi da postupa po evropskim pravilima poslovanja, Telenor bi morao da se odrekne antikonkurentskih ciljeva u svom savezu sa Telekomom i da prekine sa napadima na nezavisne novinare, ističe se u saopštenju.

Problem je, ističe Junajted grupa, što se Telenor ne ograđuje od ciljeva Telekoma koji podrazumevaju zajedničko udruživanje, čime nam još jednom jasno stavljaju do znanja da su prihvatili ulogu Telekomovog partnera za uništenje SBB-a i slobodnih medija N1 i Nove S.

Pored toga, kontradiktorno je i licemerno da u optužuju kanale N1 i Nova S da neistinito informišu javnost i u isto vreme nude da ih emituju na svojoj budućoj kablovskoj mreži, koju planiraju da grade na infrastrukutri Telekoma.

Te iste urednike i novinare tuže i traže milionsku odštetu, zahtevajući zabranu izveštavanja o Telenoru, što predstavlja neviđen pokušaj cenzure, ukazala je Junajted grupa. (kraj) is/dpv

 

Share: