Novi aranžman s MMF

17:09 21. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Jan Кejs Martejn razgovarali su danas o novom aranžmanu savetodavnog karaktera koji je, kako je ocenjeno u saopštenju kabineta predsednika, od posebnog značaja u svetlu unapređenja opšte investicione klime u Srbiji, kao i u kontekstu još većeg poverenja investitora.

Imajući u vidu ogroman napredak Srbije u proteklih osam godina, prioritetni cilj ovog aranžmana biće da očuva postignute rezultate, ali i da obezbedi podršku u daljem sprovođenju strukturnih reformi usmerenih na još brži, snažniji i održiviji rast, rekao je Vučić.

On je zahvalio MMF i ličnom angažovanju Jana Кejsa Martejna na profesionalnoj i stručnoj podršci "na koju Srbija umnogome računa".

Vučić je, kako je navedeno u saopštenju, istakao da će Srbija posebnu pažnju posvetiti reformama u javnim preduzećima, te da će prioriteti i dalje biti ulaganja u infrastrukturu, stvaranje još bolje klime za investicije, veća ulaganja u životnu sredinu, nauku i kapitalne projekte, što će, kako se ocenjuje, dodatno i dugoročno doprineti stabilnom finansijskom rastu u narednim godinama. (kraj) vbr/mr/dpv

Share: