Pomera granice

18:16 15. 06. 2021. FoNet

KOPAONIK - Čuveni američki ugostiteljski brend Vajsroj Hoteli i Odmarališta (Viceroy Hotels & Resorts) zvanično je danas otvorio hotel Vajsroj Kopaonik Srbija, kao prvi na evropskom kontinentu.

Kako je saopšteno, ceremoniji su prisustvovali generalna sekretarka predsednika Srbije Suzana Paunović, mnogobrojne zvanice, predstavnici opštine Raška, Turističke organizacije Srbije i Nacionalnog parka Kopaonik.

Generalni direktor hotela sa 5 zvezdica, Goran Kovačević ponosan je zbog dolaska ovog globalno prepoznatog i nagrađivanog brenda u Srbiju.

"Za nas, ovo je istorijski trenutak, jer ćemo pomeriti granice ugostiteljstva na Kopaoniku za domaće i strane posetioce, ali i otvoriti novo poglavlje za turizam u našoj zemlji“, naglasio je Knežević.

Izvršni direktor Vajseroj hotelske grupe Majk Volš istakao je značaj evropskog debija ovog brenda na prelepoj i kulturom bogatoj destinaciji kao što je Kopaonik i predvideo da će se ovaj hotel izdvojiti u odnosu na evropske konkurente.

Sa ukupnom investicijom od 54 miliona evra, ovaj projekat će unaprediti turističku ponudu Srbije, ali i pozicionirati Kopaonik kao atraktivnu destinaciju na mapi, ne samo domaćih, već i mnogih svetskih putnika, navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def/dpv

 

Share: