Međunarodni forum o čistim energijama

19:56 26. 09. 2023. FoNet | Boris Drenča

NOVI SAD - U Novom Sadu je otvoren 16. Međunarodni forum  o čistim energetskim tehnologijama.

Predsedavajući Foruma Tihomir Simić rekao je da je „zajednička vizija svih učesnika foruma da da podstaknu  kreativnije i konkretnije korisćenje raspoloživih potencijala“.

„Time dajemo najbolji odgovor na sve izazove aktuelne energetske krize i podržavamo opšti društveni napor za ostvarivanje energetske bezbednosti svakoga gradanina i privrednog subjekta u Srbiji“, rekao je Simić otvarajući ovogodišnji Forum.

On je dodao da  ovogodišnji Forum treba da ponudi odgovore, šta je jos raspolozivo i eksploataciono održivo od domaćih resursa.

„Republika Srbija, unapređenjem svog energetskog sektora i jačanjem sopstvene energetske bezbednosti i pored aktuelnih problema, može  pruži doprinos jedinstvenom nacionalnom korpusu interesa i nastavljanju kreiranja digitalne, pametne, predvidive i čiste energetske budućnosti“, dodao je Simić.

Na forumu su dodeljena priznanja kompanijama koje su najuspešnije u razvoju čistih energetskih tehnologija „Top energy“ i to su : IMP - Automatika d.o.0., Beograd, Remming d.o.o., Beotin, Republika Srbija, Tesla Palace-Kragujevac, Projekat u zgradarstvu, MT-KOMEX d.o.0., Beograd, Prof.dr Miodrag Mesarović, Akademija inženjerskih nauka Srbije. (kraj) bdr

Share: